#SoWhat?! The Gayme

"Hé, ik ben homo" of "Ik voel me een jongen in een meisjeslichaam". Uitspraken als deze lokken vaak ongepaste reacties uit. Net daarom zwijgt men er soms liever over. En dat is echt not done.

Net daarom sloegen De Aanstokerij en Wel Jong Niet Hetero de handen in elkaar. Het resultaat? Het #SoWhat?! The Gayme, een spel dat deze onderwerpen wél bespreekbaar maakt. Zoals het zou moeten zijn.


Doorbreek het taboe

"Ik ben een jongen en draag graag make-up" en "ik ben jaloers als mijn lief naar andere meisjes kijkt". Aan de hand van veertig illustraties gaan tieners in gesprek met elkaar. Al spelenderwijs maken tieners kennis met gevoelige thema's in de maatschappij. Het spel maakt onderwerpen als seksualiteit, holebi en transgender bespreekbaar en doorbreekt het taboe.

Voor wie? Voor iedereen. Maar vooral voor jongeren tussen 12 en 16 jaar en hun begeleiders. Misschien wel iets voor jou?

 

Train The Trainer

Als begeleider kan je een vorming 'Train The Trainer' door Wel Jong Niet Hetero aanvragen. Zo maak jij tot in het kleinste detail kennis met het spel. Aan het einde van de training ben je zelf in staat om #SoWhat?! The Gayme te begeleiden. 

 

Ook voor jou, als jongere

Maar ook als jongere kan je dit spel ontlenen. Wist je trouwens dat drie tot tien procent van de bevolking valt op iemand van hetzelfde geslacht? De kans is dus best groot dat er iemand in jouw vriendenkring homo, lesbisch of bi is. Of misschien ben je zelf holebi? En daar hoef je je ab-so-luut niet om te schamen. Met dit spel kan jij het taboe in jouw klas, vriendenkring, jeugdbeweging of omgeving doorbreken. Ontleen je liever anoniem? Dat mag!

 

Bestel nu!

Dus: ben jij tussen 12 en 16 jaar? Of begeleid je jongeren van deze leeftijd? Met dit spel maak je gender en seksuele diversiteit bespreekbaar.  Ontleen dan hier het spel. Wil je dat je collega's of medeleiding The Gayme ook gebruiken? Vraag dan hier de bijhorende train de trainer aan. Doen!

"Ik vond het echt tof, de tekeningen zijn ook supermooi en duidelijk."
- Een tiener over #SoWhat?! The Gayme

"Handig, aantrekkelijk voor jongeren en ik kan er perfect mee op maat werken van mijn klassen."
- Een leerkracht over #SoWhat?! The Gayme

"Leuk dat de tekeningen zo divers en concreet zijn. "
- Een jeugdwerkster over #SoWhat?! The Gayme

 

 photo sowhat_zpssvnsr4ds.jpg


Ontleenpunten

Wil je het spel graag ontlenen? Dat kan! 

West-Vlaanderen
#SoWhat?! The Gayme maakt deel uit van educatieve koffers om jongeren te sensibiliseren. Deze koffers kan je gratis uitlenen bij de Huizen Van De Mens op verschillende locaties: Brugge (Jeruzalemstraat 51), Oostende (Torhoutsesteenweg 123), Ieper (Korte Torhoutstraat 4), Kortrijk (Overleiestraat 15A) en Diksmuide (Esenweg 30)

Antwerpen
De Sensoa leermiddelenbank te Antwerpen, F. Rooseveltplaats 12, heeft een breed aanbod van educatieve materialen voor relationele en seksuele vorming (RSV). #SoWhat?! The Gayme maakt deel uit van het aanbod, dat je verder online kan verkennen op www.seksuelevorming.be/materiaal.

Oost-Vlaanderen:
Bij Wel Jong Niet Hetero (Kammerstraat 22, Gent) kan je The Gayme ook ontlenen.