Wel Jong Niet Hetero brengt honderden jongeren samen op de Belgian Pride

16-05-2017

Op zaterdag 20 mei gaat Wel Jong Niet Hetero met 'Youthwork@Pride' en 'Youth 4 Equality' naar de Belgian Pride. Met deze twee wagens trekt WJNH samen met honderden jongeren door de straten van Brussel. Ans, Arlena (stafmedewerkers bij WJNH) en Bart (woordvoerder) praten jullie bij. 

Ans: Ik werk veel samen met andere jeugdverenigingen en rond de periode van de Pride krijg ik steeds te horen: “Het zou toch een mooie boodschap zijn als we daar met het jeugdwerk naartoe zouden gaan!” Wij hebben dan het initiatief genomen om dit effectief te verwezenlijken en we kregen onmiddellijk ontzettend veel positieve reacties van organisaties die hieraan wilden meewerken. Ondertussen is Youthwork@ Pride uitgegroeid tot een samenwerking tussen 16 Vlaamse jeugdverenigingen. Dat de eerste editie meteen zo’n groot succes zou worden, hadden we nooit verwacht!

Arlena: Met Youth 4 Equality trekken we al voor het derde jaar op rij naar de Pride. Als LGBTQI+ jongerendelegatie willen we onze stem laten horen door jongeren hun eigen boodschap op 150 grote borden te laten schrijven.

Bart: Er zullen dit jaar dus twee wagens zijn maar we rijden achter elkaar in de parade waardoor we één grote groep vormen. Het maakt dus niet uit hoe jij je voelt: transgender, cisgender, holebi, hetero, intersekse, queer of nog iets anders. Op de Pride lopen we allemaal samen!

Ans: Voor ons als organisatie is het ontzettend fijn en motiverend om te weten dat er zoveel jongeren en verenigingen samen met ons de straat op gaan. Iedereen heeft wel een mening over de Pride maar de belangrijkste boodschap die wij willen geven aan elke jongere die hiermee worstelt is: je staat letterlijk niet alleen!

Arlena: We zouden graag dit jaar de grootste jongerendelegatie ooit hebben op de Pride, maar we hebben geen flauw idee wat het record nu is. Op zich maakt dat ook niet uit, zolang we maar worden gezien door andere jongeren die we hiermee een hart onder de riem kunnen steken.