T-jong zoekt nieuwe vrijwilligers

01-06-2017

T-jong is op zoek naar nieuwe vrijwilligers!

 

T-jong is een jeugdbeweging voor transgenders van 16 tot en met 30 jaar. We organiseren ongeveer 10 activiteiten per jaar, dit kan gaan van een picknick of barbecue tot een lasershooting of een bosspel, en 1 keer per jaar gaan we op weekend.

 

Wat houdt vrijwilliger zijn bij T-jong in?

- Ongeveer 1 keer per maand een vergadering.

- Voor een 2-tal activiteiten per jaar ben je eindverantwoordelijke. Dit houdt in dat jij het aanspreekpunt bent voor die activiteit, maar dat wil niet zeggen dat je er helemaal alleen voor staat: de rest van het team helpt bij de uitwerking en treedt ook op de activiteit op als begeleider als dat nodig is.

- Je gaat mee op het T-jong weekend. Je helpt mee het ganse weekend te sturen.

- Daarnaast zijn er nog enkele losse taken die binnen het team verdeeld worden (zoals beheer Facebook pagina, onthaal nieuwe leden,...). Je neemt hiervan op wat je graag doet en aankan. Sociale media-experten zijn ten zeerste welkom!

Je kiest zelf welke taken je wil en kan opnemen, in samenspraak met de rest van het team. Je geeft duidelijk je eigen grenzen aan en kan op eigen tempo groeien in je rol.

 

De activiteiten van T-jong gaan door over heel Vlaanderen: dit kan dus gaan van Brugge tot Hasselt, van Antwerpen tot Leuven. De vergaderingen gaan bijgevolg ook door over heel Vlaanderen, we wisselen af tussen de woonplaatsen van de vrijwilligers, en dus ook die van jou.

T-jong wordt ondersteund door Wel Jong niet Hetero. Hierdoor krijg je regelmatig de kans om interessante vormingen mee te volgen. Je krijgt verder ook je (vervoers)onkosten terugbetaald.

 

Ben je zelf tussen 16 en 30 jaar en ge├»nteresseerd om samen met ons het team verder uit te bouwen? Vanaf nu, vanaf binnen enkele maanden of vanaf volgend jaar? Stuur vrijblijvend een mail naar t-jong@weljongniethetero.be(link sends e-mail). We hebben graag een gesprek met jou over wat je voor het team kan betekenen.


Het man-vrouw evenwicht bij de vrijwilligers heeft momenteel een lichte neiging naar het mannelijke, (trans)vrouwen voel je dus extra aangesproken!

Nieuws tags: