Poetin komt naar België

04-02-2014

Hoe gaat het er in Rusland aan toe gaat sinds de invoering van de wet tegen homopropaganda in juni vorig jaar? De Russische president Poetin komt het jullie graag zelf demonstreren. Alvorens gastheer te zijn tijdens ’s werelds grootste sportevenement – de Olympische winterspelen - zakt hij nog even af naar België.

Een stuk van de Antwerpse Groenplaats wordt donderdag tussen 14u00 en 18u00 voor de gelegenheid Russisch grondgebied. Daar ondergaat een homokoppel de vernederingen waarmee ze in Rusland geconfronteerd zouden worden moesten ze uitkomen voor hun geaardheid. Geboeid en halfnaakt op de knieën krijgen ze elke tien minuten smurrie (eieren, modder, restafval) over zich heen. Naar goeie Russische gewoonte worden deze gebeurtenissen ook gefilmd zodat we de vernederingen via het internet publiek kunnen maken.

Waar: Groenplaats Antwerpen

Wanneer: Start om 14u00

Doel: We roepen politici, sportfederaties, atleten en media alsnog op om een statement te maken voor/tijdens de Olympische winterspelen tegen de behandeling van holebi's in Rusland.