Google verandert logo in kleuren van regenboogvlag

07-02-2014

Vandaag worden de Winterspelen in Sotsji geopend. Naar aanleiding hiervan heeft Google zijn logo veranderd in de kleuren van de regenboogvlag. Het bedrijf citeert ook uit het Olympisch Handvest. Google lijkt hiermee een statement te maken tegen de discriminatie van homoseksuelen.

Boven elke gekleurde Google-letter is een wintersporter getekend. De kleuren hebben dezelfde volgorde als die op de regenboogvlag, het universele symbool van de homobeweging. Het gekleurde logo is op elke versie van Google te zien, ook op de Russische. De vraag is alleen  voor hoe lang nog...

Onder het zoekveld staat een tekst uit het Olympisch Handvest: "Het beoefenen van sport is een mensenrecht. Ieder individu moet de mogelijkheid hebben om sport te beoefenen, zonder discriminatie van welke aard dan ook en in de geest van de Olympische gedachte. Dit vereist wederzijds begrip in de geest van vriendschap, solidariteit en fair play."

Wie op het aangepaste logo klikt, komt terecht op een pagina met zoekresultaten over het Olympisch Handvest. Daarin staan de regels en richtlijnen voor de Olympische Spelen.

Bron: De Redactie

Nieuws tags: