Telefonische en online hulp

Organisaties

Als je behoefte hebt aan een luisterend oor kan je met de volgende organisaties bellen of chatten: de holebifoon, tele-onthaal en de zelfmoordlijn. De gesprekken zijn vertrouwelijk en kunnen anoniem gebeuren. De telefoonnummers zijn gratis.

 

De Holebifoon
De Holebifoon is een onthaal- en infolijn waar je terecht kan met al je vragen over holebi's. Je kan er informatie vragen of jouw verhaal doen. Contact opnemen met de Holebifoon kan:

 

Zelfmoordlijn1813
Plots ontdekken dat je lesbisch, bi, homo of transgender bent, is niet altijd even eenvoudig. Sommige ervaren weinig problemen, anderen zien helemaal geen uitweg meer. Factoren als depressiviteit, hopeloosheid, gebrek aan zelfvertrouwen krijgen dan vrijspel. 

Weet dan dat je bij de zelfmoordlijn iemand vindt die bereid is om jouw uiting van innerlijke pijn te beantwoorden. Bovendien krijg je er de mogelijkheid om vrijuit en in volle vertrouwen over jouw moeilijkheden en eventuele zelfmoordgedachten te praten met iemand die onbevooroordeeld luistert. Je kan de Zelfmoordlijn1813 bereiken:

  • Telefonisch: 24 uur op 24 bereikbaar op het gratis nummer 1813
  • Via chat op bepaalde tijdstippen op www.zelfmoord1813.be
  • Contact via e-mail is ook mogelijk via het online contactformulier

 

Tele-onthaal
Daar waar de Holebifoon zich vooral leent voor 'holebi –en transgendergerelateerde zaken', kan je bij Tele-onthaal voor veel meer terecht. Indien je op de één of andere manier in de knoei zit met jezelf en je daar graag anoniem en in vol vertrouwen wil over praten kan je dus terecht bij Tele-onthaal:

  • Telefonisch: 24 uur op 24 bereikbaar op het gratis nummer 106  
  • Via chat op bepaalde tijdstippen www.tele-onthaal.be