Rimmen

Seksualiteit jongens

Onze lichamen bieden een waaier aan pleziermogelijkheden. Zelfs schijnbaar onwaarschijnlijke lichaamsdelen kunnen ons plezier doen beleven eens de zin er is. Rimmen, ook kontlikken of anilingus genaamd, verwijst naar oraal-anaal contact. Deze daad kan als voorspel dienen maar kan bij sommige mensen ook op zichzelf tot een hoogtepunt leiden.

Je kunt je partners anus hierbij likken, met de tong penetreren, zuigen of kussen. Rimming komt bovendien niet alleen voor bij homo’s, maar is bij alle seksuele geaardheden terug te vinden. Wederzijds vertrouwen en duidelijke afspraken zijn een must als je er allebei evenveel van wil genieten.

Dat kontlikken kan dan wel plezierig zijn, maar je moet ook rekening houden met mogelijke gezondheidsrisico’s. Je kunt Hepatitis A of B, gonorroe, syfilis, en herpes/genitale wratten oplopen, maar ook bacteriële infecties aangezien de darmflora niet ver weg zit. Hiv kan je daarentegen niet oplopen door kontlikken. De basisregel voor mensen die willen gerimd worden is een zeer goede lichaamshygiëne.  Hierbij kan het nuttig zijn om lichaamsbeharing rond de anus op voorhand weg te knippen/scheren.

Een rubberdam biedt goede bescherming tegen soa’s. Bij de aphoteker kan je hiervoor latex lapjes kopen of kan je zelf een condoom open knippen om een beschermlaag te vormen. Wees creatief, maar doe het veilig!