Orale seks

Seksualiteit jongens

Bij het oraal bevredigen van een man, ook pijpen of afzuigen genoemd, gebruikt men de mond om de eikel en de rest van de penis stimuleren. Voor sommige mensen is een penis in de mond nemen maar vies omdat eventueel smegma aan de rand van de eikel een sterke geur en smaak af kunnen geven bij slechte lichaamshygiëne. Dat smegma kan er komen door afgescheiden vocht en dode huidcellen en is op zich niet schadelijk voor de gezondheid. Om ongewenste geurtjes en smaken te vermijden was je je best even op die plaats alvorens gepijpt te worden.

 

 Orale seks in al z’n vormen

Iemand oraal bevredigen kan op verschillende manieren gebeuren, het is meer dan alleen met de lippen en tong de eikel van je partner bewerken. Er zijn allerlei varianten waarbij de volledige penis en zelfs de rest van het lichaam gestimuleerd wordt:

 

  • Handwerk: men maakt z’n hand nat met speeksel en beweegt het mee in hetzelfde ritme als de mond. Het hand dient als verlengstuk van de mond. Op het zelfde moment kan men met de handen ook de balzak, dijen of anus van zijn partner stimuleren.
  • Zuigen: bij sommigen levert het een spectaculair gevoel op, anderen vinden het onaangenaam.
  • Mondneuken: de jongen die gepijpt wordt, kan ook zijn vriendje in de mond 'neuken'. Doe het eerst voorzichtig, anders kan het agressief overkomen. Of je kunt zijn hoofd in je handen nemen en zo het ritme aangeven. Als jij op dat moment pijpt, kun je eventueel je hand rond de penis houden, zodat hij niet te diep komt.
  • Deep-throating: een persoon duwt zijn penis tot in de keel van zijn partner. Hierbij wordt de ganse penis sterk gestimuleerd. Net zoals bij mondneuken kan men de penis met de hand begeleiden zodat geen verstikkingsverschijnselen optreden.

 

  • 69: pijpen en gepijpt worden kan natuurlijk ook tegelijk in dit standje. Je ligt omgekeerd en buik tegen buik tegen elkaar aan, elk met het hoofd ter hoogte van het kruis. Dat kan zij aan zij of één iemand op zijn rug en de ander op handen en knieën erboven.
  • Smaakcondooms: voor wie wel van een fruitsmaakje houdt, of zich extra wil beschermen tegen soa’s, zijn er steeds smaakcondooms. Let op, meestal zijn ze niet geschikt voor anale seks. Fijnproevers kunnen ook experimenteren met choco en slagroom. Opgelet: vettige voedingswaren kunnen het condoom aantasten.
  • IJsblokjes: als men een ijsblokje in je mond neemt tijdens het pijpen geeft dit de partner een speciaal gevoel. Ook met warm water kan men een speciaal effect bekomen.

 

 

De risico's
Er zijn een aantal risico's verbonden aan het pijpen. Klaarkomen in de mond moet men absoluut vermijden, want zo kan hiv overgedragen worden. Maar er zijn ook nog andere gevaren:

 

  • Men kan gemakkelijk een soa oplopen bij het pijpen van een besmette persoon. Syfilis en gonorroe komen vaak voor onder homo's en worden ook via orale seks overgedragen. Als je veel wisselende seksuele contacten hebt, laat je je best om de drie maanden nakijken op soa’s. Laat je ook nooit zonder condoom pijpen als je een soa hebt, want je draagt ze zo over.
  • Sperma van een seropositieve persoon bevat hiv-virus, maar ook het voorvocht bevat een kleine hoeveelheid virus. Normaal gezien beschermen je mondslijmvliezen je tegen het hiv-virus in het voorvocht, tenzij je wondjes in de mond hebt. Die wondjes of blaasjes verhogen het risico op soa’s zoals hiv, dus gebruik in dat geval zeker een condoom als je wil pijpen. Omgekeerd moet je, als je gepijpt wordt, zelf ook een condoom dragen.
  • Indien je vermoedt dat je een soa hebt, laat je dan testen en gebruik een condoom bij zowel het pijpen als bij het gepijpt worden zolang je soa niet helemaal genezen is. Als je seropositief bent, loop je immers makkelijker andere soa’s op. Heb je hiv én een andere soa, dan geef je hiv ook sneller door. Daarom dien je als seropositieve steeds een condoom te dragen als je gepijpt wordt en mag je nooit zelf pijpen als je wondjes in je mond hebt.