Masturberen

Seks

Leer je lichaam kennen

Masturberen is de ideale manier om je eigen lichaam te leren kennen. Hoe je het makkelijkst en het best klaarkomt, is voor iedereen verschillend. Staand, zittend of liggend in je bed, onder de douche,… als je rustig bent of net als je wil ontspannen tijdens het studeren. Je kunt je afrukken met je beide handen, met één hand of met je duim en wijsvinger. Met de tweede hand kun je ondertussen gevoelige plekjes stimuleren; je buik, tepels of ballen strelen en kriebelen. Ook voor meisjes zijn er verschillende technieken en aantal vingers die je gebruikt.

Op het moment dat je bijna klaarkomt, kan je even stoppen met masturberen en als de spanning wat wegzakt opnieuw beginnen om een extra hevig orgasme te krijgen. Sommige jongens duwen hun penis graag tussen twee kussens of lakens en dromen ze dat ze iemand neuken. Anderen dragen een condoom bij het aftrekken, zo hoeft er achteraf minder sperma opgeruimd te worden. Bovendien leer je zo vlot een condoom aanbrengen. Voor wie nog verder wil gaan bestaan er allerlei speeltjes zoals dildo’s, vibrators,… of gewoon je vingers om je anaal mee te bevredigen. 

 Samen masturberen

Elkaar aftrekken is een voor de hand liggende seksuele techniek voor twee jongens of twee meisjes samen. Het is relatief veilig en opwindend. Let als jongen wel op dat je geen sperma van de ene gebruikt als glijmiddel op de penis van de ander, of het sperma van je partner in je mond neemt. In deze gevallen bestaat er een risico op besmetting met hiv. 

Voor jongens: iedereen heeft zijn eigen manier van aftrekken, dus het kan wel eens tegenvallen als jouw vriendje het aftrekken totaal anders aanpakt dan jijzelf. Misschien komt dat wel doordat één van jullie besneden is. Aftrekken gebeurt namelijk een beetje anders als je al geen voorhuid hebt... 

Met voorhuid: beweeg de voorhuid op en neer, met twee vingers, door van je vingers een ring te maken of met je hele hand. Sommige jongens willen dat je je op hun eikel concentreert, anderen worden liever over de hele penis gestimuleerd. Sommigen willen het heel voorzichtig, anderen willen het net wat heviger. Aan jou om te ontdekken wat jouw vriendje het leukst vindt. 

Zonder voorhuid: aangezien je rechtstreeks over de eikel wrijft, maak je best eerst je hand nat met speeksel of glijmiddel. Hetzelfde effect krijg je als je bij een onbesneden iemand de voorhuid volledig naar achter trekt tijdens het aftrekken.