Lokale jongerengroepen

Organisaties

Nood aan een babbel met andere holebitrans-jongeren over jouw gevoelens of op zoek naar andere holebi’s en transgenders? Dan zijn lokale jongerengroepen waarschijnlijk iets voor jou. Je kan ze vinden in tal van Vlaamse steden en gemeenten. De meeste jongerengroepen zijn aangesloten bij Wel Jong Niet Hetero.

Je kan een jongerengroep wat vergelijken met een doorsnee jeugdvereniging in jouw buurt: een groep jongeren die samen gaan lasershooten of op weekend gaan. Maar af en toe gaat het natuurlijk ook over hoe het is om holebi of transgender te zijn.

Onthaalgesprekken 
Veel jongeren durven niet meteen de stap naar die activiteiten te zetten. Daarom organiseren de meeste jongerengroepen (‘Groepen’) ook onthaalgesprekken of introductiemomenten die het makkelijker maken voor nieuwelingen om naar de vereniging te komen. Vaak is dit in de vorm van een eerste kennismakingsgesprek maar het biedt je natuurlijk  de gelegenheid om je hart te luchten. De kennismakingsgesprekken vinden vaak plaats vlak voor een activiteit. Deze kunnen individueel zijn of in groep (met verschillende nieuwe deelnemers samen). Of een groep een onthaalgesprek aanbiedt staat meestal vermeld bij de activiteit in onze kalender (link).

 

Nationaal aanbod
Via Wel Jong Niet Hetero vzw wordt ook een nationaal activiteitenaanbod aangeboden. Zo is er onze werking voor jongeren die jongeren zijn dan 19 (Min-19) en onze transgenderwerking T-Jong (‘Groepen’). Lokale jongerengroepen kunnen ook samenwerken en bovenlokaal activiteiten aanbieden.