Jongerenprostitutie

Organisaties

In België zijn een duizendtal jongens actief in de prostitutie. Velen komen in contact met klanten via het internet, sommigen ronselen hun klanten op straat. Ze maken reclame voor zichzelf op datingsites en spreken via chatboxen af met klanten, wat niet altijd even veilig is. 

Gelukkig is veel informatie online raadpleegbaar zodat jongensprostitués gemakkelijk online hulp en informatie vinden. Daarnaast zijn er nog steeds de straathoekwerkers die deze jongens proberen te helpen en te steunen. 

Een overzicht van de verschillende hulporganisaties: 

Antwerpen 

 • Boysproject – www.boysproject.be  
  Boysproject is een sociale organisatie voor mannelijke sekswerkers, transgenders & escorts die in en rond Antwerpen geld verdienen met seks. En ook voor hen die dat slechts af en toe doen.
 • Ghapro – www.ghapro.be
  Ghapro, of voluit “Gezondheidszorg en hulpverlening aan prostituees”, verleent gratis en anoniem hulp aan vrouwen en mannen die werkzaam zijn in de prostitutie in de provincie Antwerpen en Vlaams Brabant.

Gent 

 • Jongenskwartier - www.jongenskwartier.be
  Een website voor en door jongens in de prostitutie en holebi's in en rond Gent. 
 • PASOP vzw – www.pasop.info 
  vzw PASOP is er voor vrouwen en mannen die werken in de prostitutie in Oost- en West-Vlaanderen, Limburg en een deel van Vlaams-Brabant. Zij kunnen gratis en anoniem bij de vzw terecht voor beroepsgebonden hulpverlening op medisch, psychosociaal, administratief en juridisch vlak

Brussel

 • Alias vzw – www.alias-bru.be 
  Alias vzw is in mei 2009 opgericht door medische en psychosociale hulpverleners, ervaren in het begeleiden van mannelijke prostitués te Brussel, en een breed spectrum aan Brusselse, Waalse en Vlaamse organisaties. De vereniging heeft als doel psychosociale en medische begeleiding van mannelijke prostitués te Brussel te verzorgen, waarbij de klemtoon ligt op het gezondheidsaspect.

Andere 

 • Prostitutie.nl - www.prostitutie.nl
  Nederlandse website met informatie voor sekswerkers, klanten en exploitanten.