In de ‘heterowereld’

Coming In

Sommige mensen vinden dat holebi's zich afzonderen in hun eigen ‘holebiwereldje’ of 'transgenderwereldje'. Hetero's kruipen toch ook niet samen omdat ze dezelfde geaardheid hebben? Dat klopt wel, maar hetero’s hebben dan ook niet jarenlang het gevoel gehad dat ze de enige hetero’s ter wereld zijn. En ze voelen zich dan ook niet geremd om hand in hand over straat te lopen of hun vriendje of vriendin te kussen op een publieke plaats.

In holebikringen kan je mensen met dezelfde twijfels en achtergronden ontmoeten. Zeker voor holebi’s en transgenders die pas andere holebi’s en transgenders leren kennen is dat belangrijk. Zo kunnen ze zichzelf zijn zonder angst voor afkeurende blikken en heel wat van elkaar leren.

Toch kan het zijn dat jij daar geen behoefte aan hebt. Niet iedereen heeft evenveel behoefte aan contact met mensen die in dezelfde situatie verkeren. Dat is je goed recht, holebi's ontmoet je natuurlijk ook in het dagelijkse leven; op school, op je werk, op café of misschien wel op de trein.

Misschien heb je het gevoel dat jij niet thuishoort op holebi-events. Probeer dan eens een andere kant van de holebiwereld te ontdekken en wees onbevooroordeeld. Misschien vind je in de Wel Jong Niet Hetero-activiteiten toch iets naar je zin…