Anale seks

Seksualiteit jongens

Veel jongens dromen ervan om hun penis in de kont van een andere jongen te steken, of omgekeerd. Wie zijn penis in de anus van zijn partner steekt wordt binnen de gay scene vaak de top partner genoemd, wie geneukt wordt, de bottom partner. Andere jongens houden zowel van zelf neuken als geneukt te worden en worden versa genoemd.

Of jij top, bottom of versa bent kom je te weten door beide scenario’s uit te proberen. Een gouden regel is: begin er alleen aan als je er 100% zin in hebt. Neem er je tijd voor en doe het met iemand bij wie je je volledig op je gemak voelt.

Anale seks is natuurlijk geen verplicht onderdeel van seks. Weet dat er veel homokoppels zijn die geen anale seks hebben, omdat ze dit niet leuk vinden of gewoon voldoende hebben aan orale seks of elkaar aftrekken.

Mensen die nog niet aan anale seks toe zijn kunnen aan frottage doen, dit is het schuren van de penis tegen de buik of billen van hun partner. Dit is een gulden middenweg tussen elkaar aftrekken en anale seks waarbij er quasi nooit gevaar is op het overdragen van soa’s. Wel moet men opletten dat er nooit sperma in contact komt met de penis, anus of mond van de partner.

 


Voorbereiding
Bij anale seks ben je best goed voorbereid om er een aangename ervaring van te maken…

Anale seks met een volle darmen en blaas is niet aangenaam als bottom dus ga even naar het toilet voor de seks. Onaangename smurrie kan je eventueel vermijden door een klysma of een darmspoeling. Met een rubberen peer of een grote spuit breng je langs je kont lauw water naar binnen om je endeldarm te spoelen. Een zoutoplossing van bij de apotheker is eigenlijk nog beter en er komt een goede gebruiksaanwijzing bij. Een klysma kan je darmflora uit evenwicht brengen en pas je dus best niet te vaak toe. Het spoelt ook je natuurlijke slijmlaag weg, wat een penis of een speeltje in je kont minder aangenaam maakt.

De sluitspier moet wennen aan het uitrekken door de penis en heeft de reflex samen te trekken als er iets naar binnen wil. Vingeren met een of meerdere vingers kan de sluitspier laten wennen aan aanrakingen en binnendringen. Glijmiddel is belangrijk om het vingeren vlot te laten verlopen. Dring nooit aan om verder te gaan als je partner niet verder wil.

Wanneer de sluitspier eventueel door vingeren gewend is aan het uitrekken kan de anale seks beginnen. Hierbij dien je altijd een condoom te gebruiken in combinatie met glijmiddel op waterbasis om soa’s te vermijden. Enkel als de twee partners een vaste, gesloten relatie hebben kan er eventueel besloten worden om het condoom achterwege te laten. Vele koppels echter blijven een condoom gebruiken omdat het opruimwerk na de seks dan gemakkelijker is.

Geneukt worden kan pijn doen bij de bottom partner en daarom is het belangrijk dat de top partner voorzichtig is en indien nodig even stopt met bewegen of zich terugtrekt. Om pijn te vermijden is het belangrijk om steeds veel glijmiddel te gebruiken.

 

Anale seks in al z’n vormen
Anale seks bestaat in tientallen vormen, het aantal verschillende standjes en posities is groot. Hieronder vind je een overzicht van enkele vaak voorkomende standjes:


  • Op de buik: de bottom partner ligt op zijn buik zodat de top partner hem kan neuken. Dit wordt vaak als het eenvoudigste standje beschouwd. Nadeel is wel dat de partners geen oogcontact hebben.
  • Missionarishouding: de bottom partner ligt op zijn rug en trekt zijn benen geopend tegen zijn borstkas zodat zijn billen naar de top partner wijzen. Beide partners liggen met het gezicht naar elkaar tijdens de seks maar is vaak iets minder comfortabel voor de bottom partner.

  • Gehurkt : het kan geruststellend zijn voor de bottom partner om zelf te bepalen hoe snel en hoe diep de top partner hem penetreert. Bij dit standje ligt te top partner op zijn rug terwijl de bottom partner er met een been langs elke kant op gaat zitten en zich op zijn eigen tempo over de stijve penis laat zakken. Door op en neer te bewegen bepaalt de bottom partner het ritme.

  • Zijwaarts: de bottom partner gaat met één been helemaal opgetrokken op zijn zij liggen. De top partner, die als een lepeltje achter hem ligt, kan hem dan iets gemakkelijker penetreren. Het nadeel is dat de top partner zich tegen niets kan "afzetten". 

  • Op z’n hondjes : de bottom partner zit op handen en knieën en wordt gepenetreerd door zijn partner die op zijn knieën achter hem zit.

 


Het aantal verschillende standjes is zeer groot. Als beginner kies je best één van de gemakkelijkere standjes, later kan er verder geëxperimenteerd worden met alternatieven. Een koppel krijgt op termijn vaak een favoriet standje waarbij beide partners het meest plezier aan beleven.