Autisme in een relatie

Je hebt er vaste, open, gefantaseerde, onbestaande, beëindigde, versmachtende, seksuele of verrijkend relatie? Deel het hier!
DezeNaam
New user
New user
Berichten: 7
Lid geworden op: 05 feb 2015 19:04
Geslacht: Vrouw
Locatie: Hasselt

Re: Autisme in een relatie

Bericht door DezeNaam » 22 aug 2017 18:14

Nyandere schreef:Hoewel ik zelf een vorm van autisme heb kan ik absoluut geen relatie hebben met een introvert persoon, en een grote meerderheid van autisten zijn toch introvert. Dusja.... ik houd er gewoon om veel te praten en heb constant aandacht nodig (ADD), dus ja, dat werkt meestal niet.
Ik heb ook een enorme afkeer van structuur en planning. Randomness all the way. Maar bon, mijn autisme uit zich in andere dingen.

Ook al begrijp ik heel goed hoe autisme werkt, ik denk niet dat ik voldoening uit zo'n relatie kan halen en meestal brengt het zelfs de slechte kanten in me naar boven.
Het laatste deeltje van ADD hebben en daardoor net aandacht nodig te hebben van de andere persoon snap ik niet? :p Ik heb ook ADD (sinds vandaag officieel, party) en ASS. En ik vind het net fijn als mensen hun mond eens dicht houden. Maar dat zal natuurlijk ook gewoon heel persoonlijk zijn.
Ik denk dat ik ook geen typische autist ben (allé het is maar wat je typisch kan noemen... Tegenwoordig zijn er zoveel vormen dat ze het gewoon ASS hebben genoemd), en ik heb geen idee hoe het zou gaan als ik een relatie met iemand zou hebben. Maar aangezien ze er zo laat zijn achtergekomen neem ik aan dat het bij mij niet zo fel opvalt. Soms twijfel ik zelf nog aan mijn 'diagnose'.

Maar om op het topic te reageren. Ik zou zeker wel een relatie aangaan met iemand die autisme (of iets anders heeft). Als ik op iemand val dan doe ik er alles voor en dan hou je rekening met elkaar. Ik denk dat ik net geen relatie zou kunnen hebben met iemand die 'niks' heeft, geen idee waarom, maar het schept een band denk ik als je samen over je problemen kan praten. :')
"Beware that, when fighting monsters, you yourself do not become a monster.
For when you gaze long into an abyss, the abyss also gazes into you."

Nyandere
New user
New user
Berichten: 31
Lid geworden op: 28 apr 2017 12:19
Geslacht: Vrouw
Locatie: Hasselt

Re: Autisme in een relatie

Bericht door Nyandere » 22 okt 2017 05:42

Omdat ik altijd afleiding nodig heb en moeilijk met één ding tegelijk bezig kan zijn, en dat uit zich bij mij in een heel sterke nood om altijd aandacht te krijgen van anderen. Ik haat alleen zijn. (tenzij ik doodmoe ben natuurlijk) Ik wil constant praten praten praten (en dat de andere dat ook doet) over alles en niets, zowel diep als oppervlakkig.

Nu niet alle autisten hebben moeite met mij, maar ze hebben doorgaans toch moeite met mijn intensiteit en ik heb moeite met hun afstand.
't is niet dat ik het niet zou proberen maar ik ben er heel erg sceptisch over.
Ik ga dan doorgaans écht zitten sleuren aan autisten an mezelf opdringen, en das recipe for disaster.
Don't mess with the Ness

Gesloten