Gespreksavond over de medische aspecten van transgender

Zoek je iets met al veel stof op? Dan is dit the place to be. (Tip: de zoekfunctie is een handige tool om hier je weg te vinden.)
Gesloten
Glenn
New user
New user
Berichten: 5
Lid geworden op: 04 apr 2016 12:21
Geslacht: Man

Gespreksavond over de medische aspecten van transgender

Bericht door Glenn » 12 apr 2017 16:20

Wat betekent het om in het verkeerde lichaam geboren te zijn? En welke oplossingen kan de medische wereld aanreiken? In een poging om het taboe te helpen doorbreken, organiseren BASTA en Vrij Onderzoek Jette in de aanloop naar de Belgian Pride een gespreksavond over transgender vanuit medisch perspectief.

De gespreksavond start met de vertoning van de kortfilm ‘Trans’, een documentaire over de transitie van transmannen die in behandeling waren bij het genderteam van het UZ Gent. Een transman is een persoon die geboren is in een vrouwenlichaam, maar zich man voelt. De kortfilm zal worden ingeleid door de documentairemaakster zelf, Nathalie Cools.

Vervolgens geven we het woord aan Prof. Guy T’Sjoen. T’Sjoen is als endocrinoloog en coördinator van het genderteam van het UZ Gent gespecialiseerd in geslachtsveranderingen. Hij zal in zijn lezing vooral stilstaan bij de verschillende stappen die worden ondernomen in de medische begeleiding van transgenders. Na de vertoning van de kortfilm en de uiteenzetting van prof. T’Sjoen is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De gespreksavond vindt plaats op woensdag 19 april om 19u en gaat door in Auditorium 5 van de medische campus van de Vrije Universiteit Brussel in Jette (Laarbeeklaan 103 te Jette).

Een organisatie van BASTA Brussel, Studiekring Vrij Onderzoek Jette, Willemsfonds Ganshoren, Willemsfonds Schaarbeek-Evere-Sint-Joost, De Maakbare Mens, huisvandeMens Brussel en #Overal in de wereld.

Gesloten