Onpopulaire meningen

Zoek je iets met al veel stof op? Dan is dit the place to be. (Tip: de zoekfunctie is een handige tool om hier je weg te vinden.)
Heftruck
Experienced user
Experienced user
Berichten: 776
Lid geworden op: 15 apr 2010 00:49
Locatie: Weg ende offline.

Re: Onpopulaire meningen

Bericht door Heftruck » 23 jan 2013 20:41

De werkwijze van een dictator: marginaliseren van andere meningen.

Anderen worden bespot als achterlijk, incompetent, kwaadwillig, irrelevant, irrationeel, minderwaardig of te klein in aantal. Zodra de dictator en zijn volgelingen zichzelf hiervan overtuigd hebben, kunnen ze zich zonder schuldgevoel ontdoen van deze mensen. Een denkpatroon van 'zij' en 'ons' wordt geschapen.

Door zich van deze wijze te bedienen, vernauwen de dictator en zijn volgelingen hun wereldbeeld strikt tot hun eigen eigen belevenis; alle raakpunten met de realiteit die niet voldoen aan die belevenis (lees: andere meningen en ideeën) worden overboord gegooid.

Wanneer men dit proces lang genoeg volhoudt, creëert men een intern beeld dat weinig tot geen raakvlakken meer heeft met de rest van de realiteit. De eigen fantasie blijft als enige restrictie over, waardoor de dictator en zijn volgelingen kunnen geloven wat ze willen zonder contradictie. Aldus overtuigt de dictator zichzelf van alwetende almacht, wijsheid en onfeilbaarheid.

Serieus, Kikkerkop: ik dacht dat geschiedenis studeren als waarschuwing dienst deed, niet als handboek. Opnieuw: jij moet dringend leren omgaan met de meningen van een ander en met je eigen feilbaarheid. Een beetje kennisleer en wat nederigheid zouden je niet misstaan. Je blijkt geen enkele standaard te hebben om na te gaan of je gedachten wel ergens op slaan.
[Heftruck is] brutaal, niet constructief, onrespectvol, agressief, redeneert zonder empathie en overduidelijk met slechte intenties. - De Paus

Liro
Senior user
Senior user
Berichten: 1360
Lid geworden op: 02 nov 2011 21:44
Geslacht: Man
Locatie: Leuven

Re: Onpopulaire meningen

Bericht door Liro » 23 jan 2013 21:26

Strange, ik vind mezelf ergens tussen liberalisme en socialisme in hangen. Maar jij gaat zo gigantisch ver naar rechts, dat ik me wel serieus verplicht voel om naar links te gaan :) al moet ik toegeven dat Dagonet in een lichtere vorm het omgekeerde effect heeft :P

Ik vind vooral dat jij (KKK) serieus wat aannames doet (zoals die non solidariteit tussen leefloners) die zo'n beetje stroken met wat jij 'wilt' geloven, maar die eigenlijk nergens op gestoeld zijn. Ik doe dat nergens. Probeer tenminste een beetje te staven wat je zegt, anders komt het nogal over als zelfverzonnen argumenten.
Ik geloof ook heel sterk in het 'jezelf verplaatsen in de leefwereld van een ander', dus ook die van leefloners. Iets wat jij pertinent weigert te doen. Je eindigt met stereotypen en veralgemeningen die vrij ver van de realiteit liggen. Dat je veroordeelt, tot daar aan toe (eigenlijk niet, maar kom), maar doe het wel met kennis van de leefwereld van degenen die je veroordeelt.

Oh, en ik vind het wel een beetje triest als je steun moet gaan zoeken bij 'neonazi's' of all people. Nu ja, die steun zal ook maar duren totdat je je seksuele oriëntatie duidelijk maakt :twisted:
Maar geen nood, ik ga me niet ergeren. Ik vind het vooral een beetje vreemd eigenlijk dat je dit zelf niet ziet.
All the world is not, of course, a stage, but the crucial ways in which it isn't, are not easy to specify.

Kikkerkop
Senior user
Senior user
Berichten: 869
Lid geworden op: 27 aug 2011 01:23
Geslacht: Man

Re: Onpopulaire meningen

Bericht door Kikkerkop » 23 jan 2013 22:47

Opnieuw: jij bent telkens degene die met spot begint en start op de man te spelen.

Verder studeer ik aan een unief met socialistische inslag en moet ik ook lezen en leren wat mij wordt opgelegd en ben ik ook continu omringd met mensen die een andere mening hebben.

Jij daarentegen, jij bent waarschijnlijk alleen omringd, door vrienden die je gedachte delen (mensen hebben nu eenmaal de neiging zich te omringen met gelijkdenkenden) en je leest en leert alleen hetgene wat met je mening strookt, of deze versterkt, en alles wat er contradictorisch mee is of kritisch tegenover, lees je niet, met als resultaat dat je vast zit in een soort van spiraal van steeds grotere overtuiging van je ideaal, socialisme in jou geval, met extremisme als resultaat.

Als er dan iemand is die je mening niet deelt en je slaagt er niet in je eigen mening op te leggen als de waarheid, dan val je de persoon aan, door middel van onder meer te zeggen dat die zijn eigen faalbaarheid niet wil erkennen en op die manier kan jij als extremist blijven geloven dat je eigen mening de waarheid vertegenwoordigt.

Het feit dat je mij oproept mijn feilbaarheid te erkennen, terwijl je dat zelf nergens doet, dus zelf nergens je feilbaarheid erkend, moet toch ergens een belletje doen rinkelen, dat je eigenlijk aan het gebrek leidt, waarvan je anderen beschuldigd.

@ Liro
Het effect dat bij jou speelt, speelt ook bij mij.
Ik heb nu eenmaal de neiging om advocaat van de duivel te spelen en als je dan extremisten tegenkomt, dan bekom je zelf extremist.

Ik ben trouwens helemaal niet rechts, ik heb linkse standpunten genoeg, maar omdat die niet voor controverse zorgen, worden die niet belicht en aangezien de rechtse punten wel voor controverse zorgen, worden die uitvergroot en veralgemeend.

Leefloners die solidair zijn met de maatschappij en iets terug doen voor de maatschappij, mensen met vrijwilligerswerk, dat is geen probleem.

Maar twee leefloners, die onderling solidair zijn, maar de maatschappij niks teruggeven, daar erger ik mij wel aan, want in feite zijn het dan gewoon twee luizen in de pels die samenleving.

Die vergelijking met neonazi's was alleen maar om duidelijk te maken dat dagonet zijn groepje niet representatief is en dus geen waardemeter vormt.

Dus als de neonazi's niet tegen een liberale economie kunnen met homorechten, dan is dat hun probleem, ze zijn toch niet representatief.

@ Dagonet

Jij neigt naar anarchie.
Jij streeft naar een onbeschrijfbare wereld.

Een wereld zonder staat, zonder autoriteit en zonder kapitalisme is een wereld, waar ik geen beeld kan aangeven.

Ik kan mij daar niets bij inbeelden, zelf de meest primitieve maatschappij van de allereerste apen die nog maar iets menselijk vertoonden, kenden autoriteit onder de vorm van het alphamannetje.

Voor de rest geef ik disco trut gedeeltelijk gelijk , alleen zou ik niet zeggen dat discussies op het internet debiel zijn, maar eerder zeggen, dat er vele betere media zijn om discussies te voeren en dat irl nog altijd de beste optie is.

en nu studeren :yeahimcool:

Daluicis
Senior user
Senior user
Berichten: 1477
Lid geworden op: 30 okt 2011 18:43

Re: Onpopulaire meningen

Bericht door Daluicis » 23 jan 2013 23:32

Kikkerkop schreef:Leefloners die solidair zijn met de maatschappij en iets terug doen voor de maatschappij, mensen met vrijwilligerswerk, dat is geen probleem.

Maar twee leefloners, die onderling solidair zijn, maar de maatschappij niks teruggeven, daar erger ik mij wel aan, want in feite zijn het dan gewoon twee luizen in de pels die samenleving.
Ik ben het hiermee eerder eens. Maar er ontbreekt natuurlijk iets: ze moeten capabel zijn.
Ik ben een voorstander dat mensen die leven van een uitkering of leefloon gemeenschapswerken doen, zoals zwerfvuil opruimen, stations en voetpaden vrijmaken bij dit weer, ...

Ter verduidelijking: ik ben het niet eens dat ze niet solidair zijn. Er bestaat andere soorten solidariteit dan de economische en het welvaartssysteem.


Ik zie overigens dat ik zonder echt in de discussie betrokken te zijn al socialist of extremist wordt genoemd. Niet echt bepaald leuk. Gelieve voortaan mensen niet te benoemen bij voorbeelden. Dat recht hebben jullie niet en de discussie kan zonder persoonlijke voorbeelden gevoerd worden.

Heftruck
Experienced user
Experienced user
Berichten: 776
Lid geworden op: 15 apr 2010 00:49
Locatie: Weg ende offline.

Re: Onpopulaire meningen

Bericht door Heftruck » 23 jan 2013 23:42

'Luizen'. Wat een 'leuke' manier om naar je medemens te refereren. Daar gaan we een aangename wereld mee creëren ...
Kikkerkop schreef:Het feit dat je mij oproept mijn feilbaarheid te erkennen, terwijl je dat zelf nergens doet, dus zelf nergens je feilbaarheid erkend, moet toch ergens een belletje doen rinkelen, dat je eigenlijk aan het gebrek leidt, waarvan je anderen beschuldigd.
Lees mijn onderschrift. Ik herinner mezelf eraan bij elk bericht.

Voor mij begint en eindigt het gesprek met good ol' Charlie.
Laatst gewijzigd door Heftruck op 24 jan 2013 04:18, 1 keer totaal gewijzigd.
[Heftruck is] brutaal, niet constructief, onrespectvol, agressief, redeneert zonder empathie en overduidelijk met slechte intenties. - De Paus

Liro
Senior user
Senior user
Berichten: 1360
Lid geworden op: 02 nov 2011 21:44
Geslacht: Man
Locatie: Leuven

Re: Onpopulaire meningen

Bericht door Liro » 24 jan 2013 11:41

Oh.. wow :lovesigh:
All the world is not, of course, a stage, but the crucial ways in which it isn't, are not easy to specify.

Daluicis
Senior user
Senior user
Berichten: 1477
Lid geworden op: 30 okt 2011 18:43

Re: Onpopulaire meningen

Bericht door Daluicis » 24 jan 2013 13:32

Dagonet schreef:Daarom zeg ik ook, in navolging van vele anarchisten: "stem niet, denk zelf!" Rot op met die politiek, want wie zich erin waagt, wordt al heel snel corrupt en opportunistisch. Daar zijn nagenoeg geen uitzonderingen op (omdat je niet anders kan als je erin wil overleven).
Want in anarchisme zal er geen corruptie en opportunisme zijn? Dat zou wel heel naïef zijn. Een puur anarchistische samenleving lijkt mij zelfs onmogelijk. Er zal altijd ongelijkheid zijn en mensen zullen altijd (iets) egocentrisch zijn om het zichzelf gemakkelijker te maken, ook al wordt een ander daarbij benadeeld.

Dat is overigens op zich niet iets slechts. Het is natuurlijk.

Gasquet
Forum addict
Forum addict
Berichten: 2428
Lid geworden op: 03 mei 2009 00:41
Geslacht: Man
Locatie: Brussel
Contacteer:

Re: Onpopulaire meningen

Bericht door Gasquet » 24 jan 2013 13:42

Het GAS-boete systeem moet meteen afgeschaft worden. Ik voel me de laatste tijd echt héél ongemakkelijk bij de toepassing ervan, bepaalde fundamentele vrijheden lijken echt aangetast te worden :/

Edit: En zoals DT elders zei: het is fout om een bestuursoverheid dingen rechtstreeks te laten bestraffen (hoe kan dat eigenlijk ivm de scheiding der machten? Dat is een oprechte vraag, ik ben niet zo thuis in recht.)
Ik ben een vaste slaper. Volgens hem was het makkelijker om mij in bed te krijgen dan er terug uit.

Kazemat
New user
New user
Berichten: 97
Lid geworden op: 17 feb 2010 21:54
Geslacht: Man

Re: Onpopulaire meningen

Bericht door Kazemat » 25 jan 2013 21:37

Disco Trut schreef:Het gegeven dat er de meest grove dingen worden gezegd zal inderdaad wel iets van alle tijden zijn. Alleen is het tijd dat onze maatschappij zich ervan bewust wordt dat met onze huidige communicatiemiddelen en moderne media die grove, ranzige, domme, arrogante, ... boodschappen effectief verspreid geraken en gehoord worden.
Iedereen heeft het altijd maar over de ongemanierdheid op internetfora. Allemaal goed en wel, maar eerlijk gezegd komt dergelijke nonsens nooit in mijn ogen. En eigenlijk weet ik ook niet waar dat allemaal te lezen valt. In feite zou ik alleen de site van hln kunnen opnoemen. Maar in gombooms naam, waarom windt iedereen zich daar zo over op, alsof we allemaal maniakken zijn of worden? Laat de échte maniakken gewoon rustig het bloed vanonder elkaars nagels halen.
Schilder de utopie van de biologische onafhankelijkheid.

Kazemat
New user
New user
Berichten: 97
Lid geworden op: 17 feb 2010 21:54
Geslacht: Man

Re: Onpopulaire meningen

Bericht door Kazemat » 27 jan 2013 21:04

Disco Trut schreef:Een boodschap kan ranzig, grof, arrogant,... zijn zonder dat er vieze woorden in gebruikt worden.
De kunst van het beledigen.
Schilder de utopie van de biologische onafhankelijkheid.

GroenWolkje
Forum addict
Forum addict
Berichten: 2446
Lid geworden op: 17 jun 2006 16:52
Geslacht: Vrouw
Locatie: Gent
Contacteer:

Re: Onpopulaire meningen

Bericht door GroenWolkje » 27 jan 2013 22:16

Ik vond Beasts of the Southern Wild eigenlijk echt niet zo'n goede film. Dat is blijkbaar heel onpopulair, want vandaag was er wééral iemand die hem fantastisch vond.
Oké, dat kind is ongelofelijk schattig, en het begint allemaal goed, maar die film zakt na een half uur echt in elkaar zoals een puddinkje.
"Yeah, I like boys and girls, they're all great! There's really no difference is there? Mr. BBC."

Daluicis
Senior user
Senior user
Berichten: 1477
Lid geworden op: 30 okt 2011 18:43

Re: Onpopulaire meningen

Bericht door Daluicis » 04 feb 2013 17:55

Het volgende is natuurlijk helemaal uit zijn context gerukt, en het heeft niets met elkaar te maken. Maar vandaag las ik de volgende artikels:
"Verkrachte vrouw moet €5.000 gerechtskosten betalen." (omdat het gerecht de dader niet vindt en de vrouw bijgevolg de verliezende partij is. (de verkrachting is bewezen)).

Kort daarna las ik
"Ik maak kans om Dutroux vrij te spreken"

Soms vraag je toch af of het gerecht niet herzien moet worden. Een bewezen verkrachting zou voor mij nooit verliezende partij mogen zijn en iemand als Dutroux zou niet vervroegd mogen vrijgelaten worden.

raskolnikow
Relnicht van het jaar 2017
Berichten: 1783
Lid geworden op: 20 dec 2003 17:40
Geslacht: Man
Locatie: Antwerpen

Re: Onpopulaire meningen

Bericht door raskolnikow » 04 feb 2013 22:20

Çavaria dient te worden gedemocratiseerd, met een systeem van actief lidmaatschap dat inspraak van de leden garandeert.

Voordelen:
- lidmaatschap wordt aantrekkelijker ==> financiële boost
- meer interactie tussen 'top' en 'basis' ==> groter draagvlak voor beleidsvoorstellen
- meer discussie over het beleid van Çavaria (mogelijk ontstaan van alternatieven die het monopolie doorbreken) ==> intellectuele vooruitgang i.p.v. stagnatie
And if you ever need self-validation / Just meet me in the alley by the railway station (Morrissey)

Daluicis
Senior user
Senior user
Berichten: 1477
Lid geworden op: 30 okt 2011 18:43

Re: Onpopulaire meningen

Bericht door Daluicis » 04 feb 2013 22:28

raskolnikow schreef:Çavaria dient te worden gedemocratiseerd, met een systeem van actief lidmaatschap dat inspraak van de leden garandeert.

Voordelen:
- lidmaatschap wordt aantrekkelijker ==> financiële boost
- meer interactie tussen 'top' en 'basis' ==> groter draagvlak voor beleidsvoorstellen
- meer discussie over het beleid van Çavaria (mogelijk ontstaan van alternatieven die het monopolie doorbreken) ==> intellectuele vooruitgang i.p.v. stagnatie
Al goed en wel ;). Maar dat zal niet leiden tot jouw visies echter, zoals je wellicht weet.

raskolnikow
Relnicht van het jaar 2017
Berichten: 1783
Lid geworden op: 20 dec 2003 17:40
Geslacht: Man
Locatie: Antwerpen

Re: Onpopulaire meningen

Bericht door raskolnikow » 04 feb 2013 22:32

Daluicis schreef:Al goed en wel ;). Maar dat zal niet leiden tot jouw visies echter, zoals je wellicht weet.
Dat weet je niet, hé. Eenmaal the spiral of silence wordt doorbroken... :wink:
And if you ever need self-validation / Just meet me in the alley by the railway station (Morrissey)

Echo
I have no life
I have no life
Berichten: 6967
Lid geworden op: 30 dec 2004 15:06
Locatie: Gent
Contacteer:

Re: Onpopulaire meningen

Bericht door Echo » 05 feb 2013 08:40

raskolnikow schreef:Çavaria dient te worden gedemocratiseerd, met een systeem van actief lidmaatschap dat inspraak van de leden garandeert.

Voordelen:
- lidmaatschap wordt aantrekkelijker ==> financiële boost
- meer interactie tussen 'top' en 'basis' ==> groter draagvlak voor beleidsvoorstellen
- meer discussie over het beleid van Çavaria (mogelijk ontstaan van alternatieven die het monopolie doorbreken) ==> intellectuele vooruitgang i.p.v. stagnatie
Volgens mij is het echt niet zo moeilijk om als vrijwilliger mee te werken aan het beleid, deel uit te maken van de algemene vergadering en inspraak te hebben alle mogelijke vlakken. Het voordeel van een vzw :wink: Informeer u maar eens bij info@cavaria.be. :-)
Ik ben een van die robuuste lezers die lezen zoals ze snurken, eten en winden laten – een gildenbroeder van het eerlijke ezelsoor en niet van het pretentieuze leeslint.
Patrick Demompere

Desire. Poetry. -
Verlangen is het beest in mijn wijn.

no other troy
Regular user
Regular user
Berichten: 194
Lid geworden op: 21 dec 2010 19:08
Geslacht: Vrouw
Locatie: gent

Re: Onpopulaire meningen

Bericht door no other troy » 05 feb 2013 18:05

Ik hou niet zo van de hernieuwde massahysterie rond Dutroux.

Ook voor die mens geldt het rechtssysteem.
Of neen, wacht, we smijten meteen alles overboord en laten de massa en vooral de slachtoffers even beslissen. (Die zijn uiteraard heel objectief.)

Of neen, we kunnen misschien meteen terugkeren naar de allesverzengende vergelding?
Neen?

adarr91
Senior user
Senior user
Berichten: 1323
Lid geworden op: 28 aug 2011 15:45
Geslacht: Vrouw
Locatie: Gent
Contacteer:

Re: Onpopulaire meningen

Bericht door adarr91 » 05 feb 2013 19:59

Gelieve u voor BartDeWever-geschillen te wenden naar het specifieke topic.
- The journey of a thousand miles begins with one step -

NataiaDreams
Regular user
Regular user
Berichten: 107
Lid geworden op: 22 okt 2008 08:59
Geslacht: Vrouw
Locatie: Opwijk

Re: Onpopulaire meningen

Bericht door NataiaDreams » 05 feb 2013 21:01

Ik vind dat voor acceptatie van verschillen en respect voor andermans mening, cultuur, religie,... zijn en kunnen lachen met komieken die politiek incorrect zijn en gebruik maken van stereotypes WEL samen kan gaan. En als ik de geschrokken gezichtjes in mijn klas mocht geloven is dat een onpopulaire mening :p
I believe in fairies, I do.

Daluicis
Senior user
Senior user
Berichten: 1477
Lid geworden op: 30 okt 2011 18:43

Re: Onpopulaire meningen

Bericht door Daluicis » 06 feb 2013 14:41

Vandaag in de kant

"Ex-kapper Dutroux getuigd"
Bijna een pagina vol waarom Dutroux haar niet geknipt is.

Who bloody cares? :roll:
Echt de media is toe aan een serieuze herbronning...

Gesloten