Weerwolven in BV land: OMG! Dees is totally amazing!

Zoek je iets met al veel stof op? Dan is dit the place to be. (Tip: de zoekfunctie is een handige tool om hier je weg te vinden.)
Silas

Weerwolven in BV land: OMG! Dees is totally amazing!

Bericht door Silas » 29 dec 2011 12:36

Om de koude feestdagen door te komen doen we bij deze nog een nieuw Weerwolven-spel. Deze keer is de setting BV land. Totally amazing!

De bedoeling van “Weerwolven in BV land” is simpel: net als bij het klassieke Weerwolven zijn er onder de deelnemers weerwolven en burgers. De weerwolven moeten de burgers uitschakelen om te kunnen winnen, de burgers moeten de weerwolven lynchen om te winnen.
Het blijft een simpel spel waar de spelleider telkens duidelijk aangeeft wat je moet doen. Iedereen kan meedoen, er is slechts 1 simpele regel: “Vertrouw niemand!

Deelnemers:
1. Mattijs487
2. Delta.
3. Josie
4. BastardPriest
5. Aquarius
6. Bieke007
7. Oyobi
8. Valova
9. Daluicis
10. Beaverhausen
11. 3S
12. Safrodite
13. vorvzakon1
14. Omicron
15. Laysiv
16. Galimatias

Het verhaal:
Spoiler! :
Astrid Bryan zat op haar pimped-out, chromed-out laptop net haar bankrekening te checken, en merkte dat ze nog steeds te weinig had om Louboutins over te nemen. Kwaad nam ze de telefoon ter hand en belde ze den John.
"John, oh my god he! Dees kan na toch niemier he! How moet ik na meer money verdienen?"
"Maar snoopy, why don't you make your own magazine?"
"John, wilde nu es wa weten? Oh my god! Gij zijt zo totally amazing!"

Afbeelding

Astrid Bryan zette meteen alles in gang om een out-of-control glossy magazine met haar eigen naam op de Vlaamse markt te brengen. Echter, via haar bronnen kwam ze al snel te weten dat niet iedereen opgezet was met haar plannen.
Goedele Liekens, Piet Huysentruyt en Wendy Van Wanten hadden een media-imperium opgebouwd dat zij niet wensten te delen met anderen, en zouden er alles aan doen om de plannen van Astrid Bryan te ondermijnen... Dees kon ze niet alleen, dus Astrid Bryan nam haar boekske met connecties en begon rond te bellen.
De Weerwolven:
Spoiler! :
Goedele Liekens - Weerwolf met Conversie

Afbeelding

Goedele Liekens is de Vlaamse leading lady van de showbizz, een Lady Gaga avant la lettre. Als voormalig Miss België heeft ze een indrukwekkende carrière opgebouwd waarbij ze van omroepsters naar controversieel doch gerespecteerd programmamaakster en media-icoon is uitgegroeid (bron: Goedele magazine).

De laatste jaren is haar ster echter tanende, en nu ook haar magazine opgedoekt is kan ze niet lachen met het nieuws dat Astrid Bryan wél met een magazine in de winkel zal liggen. Ze zal er dan ook alles aan doen om Astrid haar plannen te dwarsbomen.

ROL: Als weerwolf wordt de speler die de “Goedele Liekens-rol” krijgt toebedeeld elke nacht wakker en beslist hij/zij samen met de andere weerwolven welke BV geëlimineerd wordt. Eén keer in het spel mag Goedele 's nachts bovendien beslissen om een BV te converteren: in ruil voor wat media-aandacht wordt deze BV dan ook weerwolf.

Piet Huysentruyt - Weerwolf

Afbeelding

Ook Piet kan niet lachen met de plannen van Astrid Bryan. Als TV kok heeft hij zich op briljante doch onverstaanbare wijze tot miljonair gebrabbeld. Nu de TV echter overspoeld wordt met TV koks allerhande, zat Piet in zware onderhandelingen om een SOS Piet magazine op de markt te brengen. Door de plannen van Astrid Bryan is het SOS Piet magazine door de uitgever echter in de koelkast gestopt. Wat hebben we dus geleerd vandaag? Astrid Bryan moet uitgeschakeld worden!

ROL: Als weerwolf wordt de speler die de “Piet Huysentruyt-rol” krijgt toebedeeld elke nacht wakker en beslist hij/zij samen met de andere weerwolven welke BV geëlimineerd wordt.

Wendy Van Wanten - Weerwolf

Afbeelding

Net als Goedele gaat Wendy van Wanten al eeuwen mee in BV-land. Elke keer haar populariteit daalde heeft ze zich succesvol terug in de kijker kunnen werken, door relaties met royalty aan te gaan, door een man te zoeken via TV, door ruzie te maken met haar man / zoon in de boekskes, ... maar nu Astrid Bryan gearriveerd is in haar pussywagon lijkt het tijdperk Wendy van Wanten definitief gedaan.

ROL: Als weerwolf wordt de speler die de “Wendy Van Wanten-rol” krijgt toebedeeld elke nacht wakker en beslist hij/zij samen met de andere weerwolven welke BV geëlimineerd wordt.

Jos Ghysen - Apostaat

Afbeelding

Jos heeft zichtbaar de 2 wereldoorlogen meegemaakt, en hunkert terug naar de goede oude tijd toen looks nog niet meetelden en radio het meest belangrijke medium was. Al goed dat hij niet begrijpt wat een pussywagon is, want hij zou terstond een hartaanval krijgen. Dat belet hem niet om mee te strijden met Goedele, Piet en Wendy van Wanten. Met zijn listige interviewtechnieken kan hij iemand danig van de wijs brengen, een eigenschap die het duivelse trio goed kan gebruiken.

ROL: De apostaat kiest elke nacht 1 persoon uit. Deze persoon is immuun voor zowel de beschermengel als voor de ziener. De apostaat mag dezelfde persoon geen twee nachten na elkaar uitkiezen.
De apostaat weet van in het begin van het spel wie de wolven zijn, maar is zelf geen wolf. De apostaat sterft zodra alle wolven dood zijn!
De Medestanders van Astrid Bryan:
Spoiler! :
Showbizz Bart - Ziener

Afbeelding
Om het nieuwe magazine goed gevuld -en verkocht- te krijgen zijn sappige roddels over andere BV's natuurlijk cruciaal. Wie beter dan Showbizz Bart zou hier voor kunnen zorgen? Hij weet alle amazing geheimpjes van menig BV en is dan ook de belangrijkste bondgenoot van Astrid Bryan!

ROL: Als ziener kan Showbizz Bart elke nacht de rol van een zelf gekozen personage zien.

Frank Deboosere - Goede Heks

Afbeelding

De ideale manier om je tegenwoordig in de schijnwerper te zetten én populair te maken zijn acties voor het goede doel. Daarom neemt Astrid Bryan Vlaanderens populairste weerman, Frank Deboosere, onder de arm. Niet alleen heeft ze zo meteen een weerrubriek in haar tijdschrift, Frank is ook zo begaan met het klimaat dat hij één van de BV's kan overtuigen de zonnebank af te zweren, en zo een leven te redden.

ROL: Als goede heks beschikt Frank Deboosere over een zelfgebrouwen levensdrankje. Met het levensdrankje kan hij ’s nachts 1 maal een slachtoffer van de wolven terug tot leven wekken (ook zichzelf).

Véronique De Cock - Slechte Heks

Afbeelding

Astrid Bryan dacht na. Toen dat niks opleverde belde ze den John nog eens even, die haar meegaf dat naast roddels en goede doelen ook een stevige bitchfight altijd veel publiciteit opleverde. Ze moest geen twee keer denken: Véronique De Cock, een experte in moddergevechten voeren in de boekskes was aan boord! Er is in BV-land immers niemand die zo doeltreffend een ander een mes in de rug kan steken.

ROL: Als slechte heks beschikt Véronique De Cock over een zonnebankcentrum. Met zo'n zonnebank kan ze ’s nachts 1 maal een BV om het leven brengen door de temperatuur op "Fukushima" in te stellen. Deze zonnebank is slechts 1 keer te gebruiken.

Ingeborg - Cupido

Afbeelding

Elk roddelblaadje heeft ook een relatierubriek, en wie beter dan Ingeborg om deze te schrijven. Deze afgeschreven BV is ook een getalenteerde media-duizendpoot want is naast zangeres en presentatrice ook een new age-medium. Haar ervaring met de successhow "Blind Date" en inzichten in karma en astrologie zullen ongetwijfeld helpen om koppels bij elkaar te brengen.

ROL: Als Cupido wordt Ingeborg de eerste nacht wakker en laat ze twee BV's verliefd worden op elkaar. Deze deelnemers kunnen de rest van het spel niet meer op elkaar stemmen, en als de ene sterft zal de andere van liefdesverdriet ook sterven.

Hans Otten - Jager

Afbeelding

Geen onbeschreven blaadje, deze BV. Hij is ook een getalenteerd radiomaker en presentator, maar pak hem zijn glas bier of zijn schaarsgeklede verovering niet af of hij klopt je op je gezicht!

ROL: Als Hans Otten om het leven komt kiest hij een andere BV uit die hij meeneemt in de dood.

Fredde De Kerpel - Lijfwacht

Afbeelding

De man die niet geboren is, maar ontstaan uit wilskracht. Zo indrukwekkend is zijn verschijning, dat iedereen zich meteen veilig voelt in zijn buurt. Graaf!

ROL: Freddy De Kerpel duidt elke nacht een deelnemer aan die hij die nacht wil beschermen. Als de wolven net die nacht de beschermeling proberen te vermoorden zal dit niet lukken, want ze botsen op Freddy. De lijfwacht kan echter geen twee nachten na elkaar hetzelfde personage beschermen, en hoe indrukwekkend hij ook is, hij kan zichzelf nooit aanduiden.

Tanja Dexters - Grafdelver

Afbeelding

Ook deze media-duizendpoot wil maar al te graag deel uitmaken van Astrid haar team. Ze is zo carrièrebelust dat ze tegenwoordig al meidengroepen verlaat voor ze ze heeft opgericht. Geen wonder dat ze op elke nieuwe opportuniteit springt.

ROL: Als grafdelver wijst Tanja Dexters in de tweede nacht een andere, nog levende, deelnemer uit. Indien de gekozen deelnemer sterft, zal de grafdelver zijn of haar rol overnemen. Indien de krachten van die rol opgebruikt zijn (bvb de drankjes van de heks) worden die vernieuwd. Zolang de grafdelver nog geen rol overgenomen heeft zal hij door de ziener als gewone burger gezien worden.

Lesley-Anne Poppe - Sekteleidster

Afbeelding

Nog zo'n BV met 2 gigantische talenten. Ze blijft rotsvast overtuigd van het B.A.B.E. project en zoekt nu alleen nog andere, even getalenteerde, BV's om mee in het project te stappen.

ROL: Als sekteleider kiest Poppe elke nacht een BV uit die volgens haar over voldoende zangkwaliteiten beschikt, die dan lid wordt van B.A.B.E. Het nieuwe groepslid behoudt zijn of haar vorige rol en wordt ingelicht over het lidmaatschap, maar voor de rest verandert er dus niks (net zoals voordien met B.A.B.E.). De sekteleider wint als alle andere BV's tot B.A.B.E. behoren.

Jacky Lafon / Zatte Rita - Dorpsgek

Afbeelding

Naast een steractrice en een gevierd entertainer in bejaardentehuizen lust ons Rita graag een glaasje. Ze is echter helemaal niet zo dom als ze eruit ziet, maar wordt door de andere BV's nogal makkelijk genegeerd als ze op feestjes rond loopt. Op die manier komt ze nogal wat roddels aan de weet, alleen maakt de drank dat ze die nogal moeilijk kan onthouden.

ROL: De dorpsgek kan tijdens de even nachten de rollen van 3 deelnemers opvragen. Zij krijgt die rollen dan in willekeurige volgorde van de spelleider te horen. Zij weet dus niet exact welke deelnemer welke rol heeft.


Astrid Bryan - Burgemeester

Afbeelding

De eerste dag wordt iemand uit de BV's gekozen tot burgemeester (Astrid Bryan).

ROL: De formateur heeft twee stemmen bij het aanduiden van een te lynchen persoon, en bij een ex aequo is de stem van de formateur doorslaggevend.

De burgemeester vindt alles bangelijk en oh my god, zelfs als de weerwolven dreigen te winnen en het spel out-of-control gaat, is alles totally amazing! Met andere woorden: de burgemeester dient ook te praten op zijn Astrid Bryan's.
De overige BV's:
Spoiler! :
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Laatst gewijzigd door Silas op 03 jan 2012 08:03, 6 keer totaal gewijzigd.

mattijs487
Senior user
Senior user
Berichten: 985
Lid geworden op: 16 sep 2009 17:03
Geslacht: Man
Locatie: Gent en Zulte

Re: Weerwolven in BV land: OMG! Dees is totally amazing!

Bericht door mattijs487 » 29 dec 2011 12:37

Ik doe mee!

:fire: :fire: :fire:
DaddyCool schreef: Ik vind dat de avatar helemaal bij je past. Zo een serieuze meneer die eigenlijk grappig is. Hij lijkt mij ook een machtsgeile persoon :)

Delta.
Forum addict
Forum addict
Berichten: 2722
Lid geworden op: 28 aug 2009 21:36
Geslacht: Man

Re: Weerwolven in BV land: OMG! Dees is totally amazing!

Bericht door Delta. » 29 dec 2011 12:41

:roflmao:

Vraagje; mag de Jager altijd nu een slachtoffer kiezen ook? :wink:

En ik doe mee. 8)
What do you do when you win? Party!
What do you do when you lose? Party harder!

Josie
Experienced user
Experienced user
Berichten: 300
Lid geworden op: 17 jan 2010 13:16
Geslacht: Vrouw
Locatie: Gent (kot)

Re: Weerwolven in BV land: OMG! Dees is totally amazing!

Bericht door Josie » 29 dec 2011 12:43

Check :D
Wordt wederom hilarisch, heb ik zo de indruk
Je bent zó zot dat er krullen op je rug staan

BastardPriest
Senior user
Senior user
Berichten: 1334
Lid geworden op: 29 jun 2007 18:58
Geslacht: Man
Locatie: Leuven
Contacteer:

Re: Weerwolven in BV land: OMG! Dees is totally amazing!

Bericht door BastardPriest » 29 dec 2011 13:01

Lol, ik doe terug mee. Maar deze keer is 't menens!
A church in ruin...

Aquarius

Re: Weerwolven in BV land: OMG! Dees is totally amazing!

Bericht door Aquarius » 29 dec 2011 14:27

Ik was hier eens aant kijken, en saw dit weerwolvenspel en I thought to myself: Oh my Goood!
Ik do dus mee! :greenthing:

*extra spul weggedaan ten behoude van het spelgenot op termijn*

bieke007
I have no life
I have no life
Berichten: 6148
Lid geworden op: 12 mar 2003 18:34
Geslacht: Vrouw
Locatie: Oost-Vlaanderen

Re: Weerwolven in BV land: OMG! Dees is totally amazing!

Bericht door bieke007 » 29 dec 2011 16:44

Jups, ik doe weer mee!
every new beginning comes from some other beginning's end

Oyobi
New user
New user
Berichten: 39
Lid geworden op: 12 apr 2011 10:35
Geslacht: Man
Locatie: Zandvliet; Gent (kot)

Re: Weerwolven in BV land: OMG! Dees is totally amazing!

Bericht door Oyobi » 29 dec 2011 17:04

Ik doe ook mee! :D En deze keer wil ik winnen! :P

Valova
Senior user
Senior user
Berichten: 933
Lid geworden op: 10 apr 2007 11:34
Geslacht: Man
Locatie: Antwerpen

Re: Weerwolven in BV land: OMG! Dees is totally amazing!

Bericht door Valova » 29 dec 2011 17:49

Revanche!

Daluicis
Senior user
Senior user
Berichten: 1477
Lid geworden op: 30 okt 2011 18:43

Re: Weerwolven in BV land: OMG! Dees is totally amazing!

Bericht door Daluicis » 30 dec 2011 16:47

Ik schrijf me in! :)

Beaverhausen

Re: Weerwolven in BV land: OMG! Dees is totally amazing!

Bericht door Beaverhausen » 31 dec 2011 12:44

Allez kom goed, ik probeer ook eens. 8)

3S
Regular user
Regular user
Berichten: 231
Lid geworden op: 16 mei 2007 16:38
Geslacht: Man
Contacteer:

Re: Weerwolven in BV land: OMG! Dees is totally amazing!

Bericht door 3S » 31 dec 2011 12:46

Ik wil ook eens meedoen. Studeren is zo 2011.
Go bang your head against the wall. Only boring people are bored.

Safrodite
Experienced user
Experienced user
Berichten: 382
Lid geworden op: 28 sep 2010 17:51
Geslacht: Vrouw
Locatie: Hechtel (Limburg)

Re: Weerwolven in BV land: OMG! Dees is totally amazing!

Bericht door Safrodite » 31 dec 2011 18:47

Aanwezig! :D

Silas

Re: Weerwolven in BV land: OMG! Dees is totally amazing!

Bericht door Silas » 01 jan 2012 11:17

:greenthing:

Ik ga nog een paar mensen proberen te vinden, en dan kunnen we van start gaan! :D

vorvzie
Senior user
Senior user
Berichten: 1480
Lid geworden op: 15 mei 2010 13:43
Geslacht: Man
Locatie: Gent
Contacteer:

Re: Weerwolven in BV land: OMG! Dees is totally amazing!

Bericht door vorvzie » 02 jan 2012 00:08

I'm in!
Datgene wat er nog te redden valt, moet gekoesterd worden met oneindig veel begrip, geduld en een uitzonderlijk grote goedheid. (Phil Bosmans)

De stilte vind je niet op de toppen van de bergen,
het lawaai niet op de markten van de steden,
beiden vind je in de harten van de mensen.

Omicron
Forum addict
Forum addict
Berichten: 4000
Lid geworden op: 27 okt 2005 16:50
Geslacht: Man

Re: Weerwolven in BV land: OMG! Dees is totally amazing!

Bericht door Omicron » 02 jan 2012 07:51

i am in

Silas

Re: Weerwolven in BV land: OMG! Dees is totally amazing!

Bericht door Silas » 02 jan 2012 12:31

Jey, we zijn met voldoende! :D

Vanavond verstuur ik de rollen en zal ik de eerste post maken (inclusief instructies voor de nieuwelingen :wink: ). Mensen die nog wensen deel te nemen hebben dus nog tot uiterlijk vanavond om zich in te schrijven :)

:greenthing:

Laysiv
Forum addict
Forum addict
Berichten: 3068
Lid geworden op: 17 jun 2008 16:21
Geslacht: Vrouw
Locatie: Gent

Re: Weerwolven in BV land: OMG! Dees is totally amazing!

Bericht door Laysiv » 02 jan 2012 15:00

Ja, ik wil me nog inschrijven, als dat nog gaat tenminste. :)
Aujourd'hui, j'ai décidé d'être heureuse.

Galimatias
Forum addict
Forum addict
Berichten: 4594
Lid geworden op: 06 mei 2008 01:41
Geslacht: Man
Locatie: Leuven

Re: Weerwolven in BV land: OMG! Dees is totally amazing!

Bericht door Galimatias » 02 jan 2012 18:59

springt in de pussy wagon, drukt het gaspedaal stevig in en rijdt ei zo na Goedele Liekens omver, in een poging om toch nog op tijd te kunnen deelnemen aan het ongetwijfeld epische gevecht met Piet en Wendy* :greenthing:

(nu al een :adore: voor de wederom hilarische setting!)
Timeo Danaos et dona ferentes.
Mwah schreef: Gelukkig kan je altijd rekenen op de alwetende Galimatias :adore:

Delta.
Forum addict
Forum addict
Berichten: 2722
Lid geworden op: 28 aug 2009 21:36
Geslacht: Man

Re: Weerwolven in BV land: OMG! Dees is totally amazing!

Bericht door Delta. » 02 jan 2012 19:16

Galimatias schreef:springt in de pussy wagon, drukt het gaspedaal stevig in en rijdt ei zo na Goedele Liekens omver, in een poging om toch nog op tijd te kunnen deelnemen aan het ongetwijfeld epische gevecht met Piet en Wendy* :greenthing:

(nu al een :adore: voor de wederom hilarische setting!)
Hij leeft! Hij leeft! :o :rock:
What do you do when you win? Party!
What do you do when you lose? Party harder!

Gesloten