Mama Appelsap songs

Verrijk het forum met je nieuwste ontdekkingen, oude klassiekers of ondergewaardeerde pareltjes van film en muziek.
Gesloten
Nora79
Senior user
Senior user
Berichten: 1084
Lid geworden op: 15 dec 2014 11:51
Geslacht: Vrouw

Mama Appelsap songs

Bericht door Nora79 » 17 aug 2016 11:49

Een nieuwe rage in onze vervelingsindustrie: het vinden van mishoorde woorden in liederteksten of zelfs Nederlandse woorden, zinnen, betekenissen in anderstalige liederen, meestal Engelstalig.

Timur Perlin van radio 3FM in Nederland heeft er een heel programma over - het programma noemt 'mama appelsap' naar het lied van Michael Jackson waarmee het is begonnen. 'Mama appelsap' hoorden sommigen hem zingen in Wanna Be Startin' Somethin'.

Ondertussen zijn er honderden liederen waar sommigen een Nederlands woord, betekenis of zin hebben gevonden. Grappig. Timur zei tijdens een jubileum programma van De Wereld Draait Door, dat de liederen door deze toewijzing onherstelbaar worden verknald.

Want elke verdraaiing van wat er gezongen wordt, blijft hangen in het oor van de luisteraar en kan niet meer veranderd worden. Een schilderij dat beschadigd wordt na restauratie zelfs beter dan wat tot dan toe origineel was, maar in een songtekst waar men een andere betekenis hoort, blijft men deze versie horen en hierdoor is het lied onherstelbaar beschadigd

Wie kent er nog zo'n mama appelsap liederen?
Bron: artikel van Newsmonkey http://newsmonkey.be/article/33539

Nora79
Senior user
Senior user
Berichten: 1084
Lid geworden op: 15 dec 2014 11:51
Geslacht: Vrouw

Re: Mama Appelsap songs

Bericht door Nora79 » 02 apr 2017 17:46In my arse, baby

Gesloten