HIV

Tips and tricks, verhalen of angsten over uit de kast komen? Zorgen of (onverwachte) reacties? Hier is plaats om deze vragen te stellen en te beantwoorden!
Gesloten
1991
New user
New user
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 jun 2018 18:38
Geslacht: Man

HIV

Bericht door 1991 » 25 jun 2018 18:44

Ik vind het moeilijk om met iemand vreemd te spreken over mijn hiv, omdat ik bang ben voor afwijzing. Ik vind ook niet dat je op een afspraakje meteen over zo een onderwerp spreekt.
Ik werk dan liever vanuit mijn eigen gevoel en ben voorzichtig en voorbereid. Ik hang het ook niet graag aan de grote klok en wacht af tot dat er een betere klik met die persoon ontstaat om hierover te spreken.


Terwijl ik het mij ook kan voorstellen van een ander oog. Dat je dan niets weet en het achteraf te weten komt is ook niet prettig en kan je geschrokken reageren.

Wat is jullie gedacht hierover? Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Confusion
Senior user
Senior user
Berichten: 1034
Lid geworden op: 02 aug 2011 20:16
Geslacht: Vrouw
Locatie: De Kempen

Re: HIV

Bericht door Confusion » 26 jun 2018 18:56

Hey, 1991.

Daten is voor iedereen al moeilijk. Als je dan ook nog eens van "de norm" afwijkt, lijkt het al snel een onbegonnen zaak. In jou geval komt het door een chronisch virus waar helaas nog veel misverstanden en taboes over bestaan. Bij iemand anders is het misschien een auto-immuunziekte, een beperking, of de status van transgender...

Je bent dus niet alleen!

Naar mijn mening kun je zulke info niet lang achterhouden voor een potentiële partner. Direct over uw diagnose praten is daarom niet perse nodig. Je kunt ook gewoon eens via een omweg vragen wat uw date er in het algemeen over denkt. Dan kunt je snel aanvoelen of er een relatie van kan komen, ja of nee.

Er zijn ook mensen die besluiten om "In hun eigen vijver te blijven vissen". Dit zijn mensen die een parnter zoeken die op dezelfde of een gelijkaardige manier anders is. Je ziet dit bijvoorbeeld regelmatig binnen de Dovengemeenschap. En met de diversiteit aan gespecialiseerde datingsites die er tegenwoordig bestaan is dit ook veel simpeler geworden dan vroeger.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.
Groetjes

Iemand die het ook extra moeilijk heeft met daten. :wink:

Gesloten