Zelf een lokale werking starten

Wauw: wat een enthousiasme en ondernemingszin! Als je met een nieuwe lokale holebi- en/of transjongerengroep wil starten, neem dan zeker eens contact op met Wel Jong Niet Hetero via info@weljongniethetero.be. Als koepelorganisatie voor tal van lokale jongerengroepen heeft Wel Jong Niet Hetero reeds 25 jaar heel wat tips, ervaring en algemene informatie verzameld die ongetwijfeld een meerwaarde voor jou zijn. Een van onze stafmedewerkers spreekt dan graag eens met je af voor een kennismakingsgesprek om te bekijken wat je plannen zijn en waar er hulp mogelijk is vanuit Wel Jong Niet Hetero

Ook wordt er afgesproken of een aansluiting bij Wel Jong Niet Hetero mogelijk is. De stafmedewerker legt tijdens een tweede gesprek uit welke voordelen dit met zich meebrengt voor jouw groep, welke verwachtingen Wel Jong Niet Hetero hier aan koppelt en hoe de procedure verloopt. Voor een opstartende groep zijn de belangrijkste voordelen:

  • het verkrijgen van een startsubsidie
  • toegang tot de uitleendienst
  • een verzekeringspolis
  • een starterskit met informatie 
  • nieuwsaandacht op de website en social media van Wel Jong Niet Hetero

Als je lokale jongerengroep klaar is voor lancering, is de eerste activiteit een erg belangrijk moment. Vanaf dat moment bestaat de vereniging immers officieel en kan ze bij Wel Jong Niet Hetero aansluiten als aspirant-groep. Dit is een soort proefperiode waarbij de aspirant-groep toch al kan genieten van dezelfde voordelen als aangesloten groepen. Tijdens die proefperiode kan de lokale jongerengroep een stabiele werking uitbouwen. Wanneer dit zo is, wordt ze voorgedragen op de Algemene Vergadering van Wel Jong Niet Hetero waar de groep officieel erkend kan worden als aangesloten groep.