Wat doen lokale groepen?

Welke activiteiten passeren zoal de revue bij een lokale holebi- en transjongerengroep? Wel, allereerst zijn er de ontspannende activiteiten die het grootste deel van de kalender vullen. Dat kunnen sportactiviteiten zijn (zwemmen, kajak, muurklimmen, …), culturele activiteiten (film, toneel, uitstap naar zee, festival, museum, …), speelse activiteiten (stadsspel, muziekquiz, gezelschapspelen, improvisatieactiviteit, …) en tot slot lekker luie activiteiten (barbecue, spaghetti-avond, …). Een aantal lokale groepen gaan jaarlijks (meestal in het voorjaar) ook op tweedaagse.

Daarnaast zijn er de informatieve activiteiten. Deze activiteiten zetten altijd een thema in de kijker: holebi's en kinderen, genderdiversiteit, hoe vertel ik het thuis/op school?, verliefdheid en relaties, seksualiteit, veilig vrijen, biseksualiteit, … Via stellingenspelen of andere ludieke spelen worden er over die thema's meningen uitgewisseld en steek je er voor jezelf vaak heel wat op. 

Naast dit alles worden er regelmatig praatcafés georganiseerd. Gezellig lekker bijpraten met een frisse pint of een sprankelende cola: dat is de succesformule van deze caféavonden.  Tot slot zijn er ook de fuiven die regelmatig door lokale jongerengroepen georganiseerd worden. Dicht bij jou in de buurt en dansplezier gegarandeerd! Deze fuiven staan open voor iedereen: holebi of hetero, trans of cis, jong of oud,...

Lokale jongerengroepen kunnen ook de handen in elkaar slaan en samen een bovenlokale activiteit organiseren (een quiz, weekend of kamp). Het volledige activiteitenaanbod is raadpleegbaar via onze activiteitenkalender.